SMARTPHONE-URILE și ATENȚIA

Iată ce scre Leon Watson într-un articol postat pe The Telegraph Humans have shorter attention span than goldfish, thanks to smartphones.

Durata medie a atenției umane este … oh uite, o pasăre!

Potrivit oamenilor de știință, era smartphone-urilor a lăsat oamenii cu o atenție atât de scurtă ca durată încât până și un peștișor de aur se poate concentra pe un gând mai mult timp.

Cercetătorii au realizat un studiu pe 2000 de participanți din Canada și au studiat activitatea creierului altor 112 folosind electroenchephalograme.

Rezultatele au arătat că durata medie a atenției umane a scăzut de la 12 secunde în anul 2000, sau in jurul timpului când revoluția telefoanelor mobile a început, la 8 secunde.

Peștișorii de aur, intre timp, sunt considerați că ar avea o durată de atenție de 9 secunde.”


Comentariu s2side:

Din păcate nu doar smartphone-urile din ziua de astăzi ne  involuează. Să nu uităm de gadget-uri precum GPS-ul, mulți dintre tinerii din ziua de astăzi nu mai reușesc să se orienteze cu mașina intr-un oraș nou, nu mai ai o percepție a poziției lor în oraș, nu știu după ce să se orienteze și nu mai știu nici un punct de reper daca nu ar avea acest device.

Și nu numai gadget-urile tâmpesc populația, ci și statul prea mult în fața unui ecran atrofiază creierul. Ideea este că atunci când stai toată ziua în fața PC-ului sau a TV-ului și nu prea ieși din casă, iar atunci când o faci nu te poți lipsi de smartphone, creierul nu-și mai expandează conexiunile sale neurologice pentru că toate ideile pe care tu le procesezi nu sunt rezultatul activității tale mentale ci sunt implantate artificial.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s